pergel-vinc-secimi-cestileri

Pergel Vinç Seçimi ve Çeşitleri Hakkında Bilgiler

Pergel vincin kullanımı hakkında fikir sahibimisiniz? Eminim ürüne uzaktan da olsa aşina olan birçok kişinin bu konuda fikirleri vardır. Pergel vinç çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için birkaç önemli detay vermek istiyorum.

  • Hangi Tipte Ürün Tercih Etmeliyim

Ürünün kullanıldığı alan, binanın taşıma kapasitesi ve çalışma alanı içerisinde yer alan kullanım ve montaj alanına göre 3 tipte ürün mevcuttur. Yere monteli kolon tipi pergel vinç ve Duvara monteli askı tipi pergel vinç. Bu ürün tiplerinin kendi içinde 7 farklı modelleri mevcuttur ve model seçenekleri ihtiyaçlar ışığında oluşturulmuş tasarımlardır. Mobil pergel vinçlerde ise tek tasarım seçeneği mevcuttur.

  • Yere Monteli Kolon Tipi Pergel Vinçler

Sahip olduğunuz işletmede yapılan yükleme taşıma ve istifleme işinin niteliğine göre çeşitli çözümler üretilebilir. Talebe göre 250 kg dan 20 ton kapasiteye kadar kullanım kapasitesi değişebilir, yükseklik ve erişim mesafelerinin kapasite paralelinde değişkenlik gösterebilir. Yere monteli kolon tipi pergel vinçler firmamızca 7 farklı standart tasarım seçeneği ile üretilebiliyor. Peki, hangi tasarımı seçmeliyim? Hafif yükleriniz için alüminyum modeller maliyet ve kolay kullanım açısından yeterli olacaktır, daha ağır ve maliyet kıstasıyla hareket edilen noktalar için ekonomik olan ürünlerimiz tarafımızca önerilmektedir. Bina tavan yüksekliklerinin kısıtlı olduğu alanlar için ise alçak tavan modelimiz, ağır yükler ve tam otomatik kullanımlar için ise 3 ayrı seçeneği değerlendirebilirsiniz.

  • Duvara Monteli Askı Tipi Pergel Vinç

Duvara monteli modeller işletmelerin alan sorunu yaşadığı yer bağlantılı modellere göre daha hafif yükler için kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler tespit seçenekleri ile ilgili olarak çelik direklere betonarme kolon ve duvar ve çelik yapılara sabitleme seçeneğine sahiptir. Yine 7 ayrı modele sahip olan ürünler 250 kg’dan başlayarak 3 tona kadar yükselin taşınması için kullanılabilmektedirler. Alüminyum gövdeye sahip olan tasarımlar yine hafif yükler için tavan aralığı kaldırma yükseklikleri ve tarama mesafeleri seçiminizde sizi öncelikli olarak değerlendireceğiniz hususlardır.

  • Mobil Pergel Vinç

Diğer ürün tiplerine kıyasla daha hafif ve serbest çalışma prensibine göre değerlendirmeniz gereken bu ürün farklı noktalarda çalışma gereklilikleri duyulduğu noktalarda müthiş bir seçenek oluşturmaktadır. Rahatlıkla bir transpalet ile hareketini sağlayabildiğiniz Mobil pergel vinç kolon ayak kısmında yer alan denge ağırlıkları sayesinde devrilme savrulma gibi risklerin önüne geçmektedir.

  • Pergel Vinçler ve Kaldırma Ekipmanları

Pergel vinçler 3 farklı kaldırma grubu ürünle birlikte çalışmaktadır.

  • Elektrikli zincirli veya halatlı vinçler
  • Manuel Caraskallar
  • Manuel veya elektrikli ırgat sistemi

Bu ürünler kaldırılacak ürünün kendi yüksekliği, ağırlığı, çalışma mesafesine göre değişkenlik göstermektedir. Pergel Kolu üzerinde monoray veya sabit askılı olarak nitelendirilen elektrikli vinçler yaygın olarak kullanılmaktadır. Kaldırma mesafesi, kullanım sıklığı ve maliyet açısından sabit askılı veya entegre şaryolu manuel caraskallar tercih edilebilmektedir. Kaldırma mesafesinin ve tavan yüksekliğinin kısıtlı olduğu alanlarda kolon gödeşinden koluna saptırma makaraları ile merkezlenerek kullanılan zemin bağlantı noktasından dönme kabiliyeti sağlanan tasarımları da talep edilebilmektedir.

İçerikler düzenleniyor

Yorumlar

Yorumunuz alınmıştır. Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Yorum gönderilirken hata oluştu.

Telefon

0506 458 5006

E-posta

[email protected]

Adres

Evliya Çelebi Mah. Mavi Sk. No:21 İç Kapı No:1 Tuzla/İSTANBUL