Alüminyum Direkli Personel Yükselticiler Nedir?
Zamanın ve iş hayatının hızına yetişebilmek günümüz şartlarında ayakta kalabilmek için son derece önemlidir. Özellikle de üretim yapan ve hizmet veren işletmelerin bir parçası oldukları piyasada var olabilmeleri profesyonel çalışma şekillerine bağlıdır.
Bu süreçte profesyonel çalışmak ve verimli, kaliteli ve hızlı iş yapabilmek için teknoloji ürünü olan birçok aletten yardım alınmaktadır. Bu aletlerden birisi de personel yükseltici ve çeşitleridir.
Personel yükselticiler, normal şartlarda ulaşılması zor olan noktalara ulaşılmasını sağlamak üzere geliştirilmiş platformlardır. Tasarımı ve üretiminde yapılan özel çalışmalarla farklılık gösteren personel yükseltici çeşitleri bulunmaktadır.
Alüminyum direkli personel yükseltici, çalışma alanı oluşturacak platformun yükselmesini sağlayan alüminyum direğin etkili olarak kullanıldığı personel yükseltici çeşididir. Bu tasarım farklılığı ile ekipman güçlendirilmiş ve avantajlı kullanım imkanıda arttırılmıştır.
Alüminyum Direkli Personel Yükseltici Çeşitleri
Teknoloji ürünü olan personel yükseltici çeşitlerine yeni özellikler kazandırarak verimlilik düzeyinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla teknik bölümleri ve üretiminde kullanılan malzemeler geliştirilmekte ve değiştirilmektedir. Alüminyum direkli personel yükseltici için alüminyum direkler tasarlanıp geliştirilerek yükselticinin dayanıklılık gücü arttırılmıştır.
Alüminyum direkli personel yükseltici çeşitleri, direklerin kullanım şekline ve çalışma prensibine göre tasarlanmıştır. Bu yükseltici çeşitleri şu şekildedir;
Alüminyum tek direkli personel yükseltici: Sağlamlık ve üzerindeki yükü dengede tutma özelliğinin ön plana çıkarıldığı bir direk üzerine platform sabitlenmiştir. Kapasitesi doğrultusunda yüksekliğe ulaşmayı ve bu yükseklikte konforlu bir şekilde çalışmayı olanaklı kılmaktadır.
Alüminyum çift direkli personel yükseltici: Çalışma alanı oluşturan platformun yükselmesi ve çalışılacak noktada güvenle sabit kalabilmesi için iki alüminyum direk kullanılmıştır. Bu direkler personel yükseltici in kapasitesine göre ayarlanarak profesyonel bir çalışma alanı oluşturmaktadır.
Alimünyum Direkli Personel Yükseltici Özellikleri
- Alüminyum direkli personel yükseltici tek direkli ya da çift direkli personel yükseltici olarak kullanılabilmektedir.
- Maksimum yükselme mesafesi ürünün modeline göre değişmektedir. 6 - 14 metre arasında değişen personel yükseltici modelini bulmak mümkündür.
- Alüminyum direkli personel yükseltici çeşitleri 100 - 350 kg arasında ağırlığı taşıma kapasitesi ile üretilmektedir. Aracın modeli ve kapasitesi ile doğru orantılı olarak yük kaldırma kapasitesi değişmektedir.
- Akü ile çalışan motor sistemi sayesinde mekanizma oldukça başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir.
- Kontrol kumandası ile araç kullanımı kontrollü bir biçimde yapılmaktadır.
- Çalışma alanını oluşturan platformun ölçüleri de yine araç kapasitesine göre farklılık göstermektedir.
- Yere kolayca sabitlenmesi, platform çerçeve kabini olması, kaldırma ve indirme hızı kontrolü ile güvenle kullanılabilmektedir.
- Daha çok iç mekan kullanımına uygun olsa da, kullanım açısından zorluk çıkarmayacak dış mekanlarda kullanılabilmektedir.
Alüminyum Direkli Personel Yükseltici Kullanımı ve Fiyat Avantajları
İş sahasında kullanılan ekipmanlar sahip oldukları özellikler ile iş verimliliği ile kalitesini arttırmak başta olmak üzere çeşitli kazanımlar sunmaktadır. Her ekipman sahip olduğu özellikler doğrultusunda kullanıcısına çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Alüminyum direkli personel yükseltici avantajları ise şu şekildedir;
- Personel için güvenli ve konforlu bir çalışma alanı oluşturur. Bu sayede de iş kalitesinin artmasında son derece etkili olmaktadır.
- Sahip olduğu teknik özellikleri sayesinde farklı yükseklikteki çalışma alanlarında kullanılarak çok yönlü bir ekipman olarak kazanç sağlamaktadır.
- Tekerlekleri ile farklı alanlara taşınabilir olması ile kullanım kolaylığı sunmaktadır.
- Bakımının kolay olması, sağlam ve dayanıklı olması ve uzun ömürlü olması nedeni ile sürekli ihtiyaç duyulan işletmeler için zaman, maliyet ve verimlilik açısından büyük ölçüde kazanç sağlamaktadır.
Kullanılmadığı zaman diliminde ise katlanarak çok daha az yer kaplamakta ve kolaylıkla taşınabilmesi ile de pratik kullanım avantajı sunmaktadır.