Elektrikli Sabit Makaslı Yük Platformu Nedir?
Ağır yüklerin indirilip kaldırılması ve taşınması her zaman çok zor ve zahmetli bir iş olmuştur. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek için yapılacak işin boyutuna göre yardımcı aletlerden faydalanmak gerekmektedir. Yük kaldırma ekipmanları ağır işlerin rahat bir şekilde yapılmasında etkili olmaktadır.
Makaslı yük platformları makaslı sistemleri ile çok fazla yükseklik gerektirmeyen yük kaldırma işlemlerinde etkin olarak kullanılmaktadır. İç ve dış mekân kullanımı için olan bir yük kaldırma ekipmanı olarak farklı alanda faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılmaktadır.
Elektrikli sabit makaslı yük platformu elektrikle çalışan bir mekanizmaya sahiptir. Yere sabitlenmiş olması özelliği ile güvenli bir iş makinesi olarak kullanılmaktadır.
Elektrikli Sabit Makaslı Yük Platformu Teknik Özellikleri
Bu yük platformu kullanım alanına göre farklı teknik özellikler ile üretilmektedir. Ancak genel anlamı ile sahip olduğu teknik özellikleri ve çalışma sistemleri birbirine çok benzerdir. Sabit makaslı yük platformu teknik detayları şu şekilde sıralanabilir;
- Sağlam ve güçlü çelik konstrüksiyonlar kullanılarak üretilmektedir.
- Kumanda sistemi 24 V olup uzaktan kontrol edebilmek mümkün olmaktadır.
- Emniyet çerçevesi, hortum patlatma valfi, makaslar arasında emniyet mesafesi, iniş hızını ayarlamak için hız valfi ve aşırı yükleme olması halinde emniyet valfi bulunmaktadır.
- Düz zemine ya da kuyu içerisine sabitlenerek maksimum verimlilik ile çalışmaktadır.
- Yağlama gereksinimi olmayan rulmanlı makaralar, yüksek kalitede hidrolik silindir ve kompakt hidrolik güç ünitesi bulunmaktadır.
- 500 - 4000 kg ağırlıkta yük taşıma kapasitesi çeşitleri bulunmaktadır.
- Kullanım alanı ve ihtiyaca yönelik olarak en uygun elektrikli sabit makaslı yük platformu seçenekleri bulunmaktadır.
- Yükü kaldırabileceği yükseklikte ihtiyaç ve isteğe göre ayarlanabilmektedir.
- Platformu oluşturan tabaka ölçüleri de yük kaldırma kapasitesine göre farklılık göstermektedir.
Elektrikli Sabit Makaslı Yük Platformu Kullanımı ve Örnekleri
Elektrikli sabit makaslı platform çeşitleri hemen hemen her sektörde kullanılabilmektedir. Ağır yüklerin kaldırılması ya da indirilmesi işlemlerinin yoğunlukla yapıldığı alanlarda pratik çözümleme aracı olarak kullanılırlar.
Depolama ve sevkiyat sürecinde yoğunlukla elektrikli sabit makaslı platformlar etkili olmaktadır. Genellikle çok fazla yüksek olmayan, 1-2 m arasında olan yükseklikte yapılan yükleme ve istifleme işlerinde profesyonel çözüm sunmaktadır.
Otomotiv ve yedek parça malzemelerin taşınması ve yer değiştirmesi sürecinde sıklıkla elektrikli sabit makaslı yük platformu kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise güvenli ve ürünlerin zarar görmesini engelleyen bir sisteme sahip olmasından kaynaklanmaktadır.
Bunlar dışında elektrikli sabit makaslı yük platformu kullanım alanları şu şekildedir;
- İnşaat sektörü
- Ticari iş merkezleri
- Marketler
- Alışveriş Merkezleri
- Havaalanı ve istasyonlar
- Enerji santralleri ve stadyumlar
- Fabrika ve Üretim Tesisleri, vb.
Elektrikli Sabit Makaslı Yük Platformu Kullanım Şekli
Makaslı sistem elektrik gücü kullanılarak çalışmaktadır. Bu elektrik gücü hidrolik sistemi harekete geçirmektedir. Makaslı ayakların bir ucu sabit zemine bir ucu da üstteki platforma sabitlenmiş durumdadır. Hidrolik pistonları hareket etmesi ile birlikte ayaklar birbirine yaklaşır ve platform yukarı çıkar. Ayakların bir birinden uzaklaşması ile platform aşağıya iner. Bu işlem seri ve otomatik olarak alınan komuta göre yapılmaktadır.
Elektrikli Sabit Makaslı Yük Platformu ve Fiyat Avantajları
Teknolojik ürünler belirli bir ihtiyacı karşılamanın yanında konforlu bir kullanım ve sunmuş oldukları avantajlar ile de tercih edilmektedir. Elektrikli sabit makaslı yük platformu kullanım avantajları kısaca şu şekildedir;
- Ağır iş sürecinin kontrollü ve profesyonel şekilde yürütülmesini destekler,
- Çalışan insanlar ve taşınacak olan yükler için güvenli bir alan ve imkân oluşturur,
- Çalışma hızını ve verimliliğini doğrudan etkiler ve iyileştirir,
Sessiz ve uzun süreli çalışma imkânı oluşturur.