Sipariş Toplayıcılar Nedir?
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte endüstriyel alanlarda kullanılmak üzere bir çok yardımcı ekipman geliştirilmiştir. Ekipmanlar genellikle iş yapma sürecinde zorluk çıkaran ve sorun teşkil eden durumları ortadan kaldırmayı amaçlayarak geliştirilmektedir. Bu ekipmanlar genellikle iş sağlığı ve güvenliği sağlayacak, iş kalitesini ve hızını arttıracak düzeyde olmaktadır.
Sipariş toplayıcılar da depolarda yapılan ürün akışının en sağlıklı şekilde yapılabilmesi için geliştirilmiş istifleme makineleri arasında yer alan bir ekipman çeşididir. İşletmenin iş yapabilme ve işi en titiz şekilde yapabilme kapasitesi üzerinde doğrudan etki etmektedir. Teknolojinin sunduğu imkanlarla sipariş toplayıcılar nitelikli çalışma seviyesini arttıracak donanıma sahip şekilde tasarlanmıştır.
Sipariş Toplayıcıların Özellikleri
- Yapılacak işe ve işletmenin ihtiyacına göre özelleştirilebilir olma özelliğine sahiptir.
- Teknoloji donanımı ile akıllı araç kategorisinde değerlendirilir. Farklı sektör ve farklı sistemlerde çalışan işletmeler için uygun kullanım koşullarını sağlar.
- Tam akülü motor gücü ile çalışmaktadır. Raflı sistemlerde personelin raflara ulaşmasını ve ürünleri dizmesi yada seçmesine olanak sağlamaktadır.
- İndirme kaldırma ve ileri geri yürüme özelliği bulunmaktadır.
- Özel kumandası sayesinde kolayca kullanılmakta ve kontrol edilmektedir.
- Platform ölçüleri, taşıma kapasitesi ve yükselme derecesi araç modeline ve çeşidine göre farklılık göstermektedir.
- Özel üretilmiş tekerlek kaplamaları sayesinde zeminde iz bırakmaz.
- İç mekan kullanımına yönelik tasarlanmıştır. Ancak yarı açık ve zemini müsait olan alanlarda da kullanılabilmektedir.
- Güvenli kullanım için gerekli donanıma sahiptir. Fren sistemi ve kontrol mekanizması yüksek performans ile çalışmaktadır.
- Sağlam ve dayanıklı ham maddesi ile birlikte korumalı boyama yapılması sayesinde uzun ömürlü kullanım imkanı sunmaktadır.
- Kullanım kılavuzuna göre bakım ve kullanım gerektirir. Bu duruma dikkat edildiğinde çok uzun yıllar yüksek performans ile çalışabilir.
Sipariş Toplayıcıların Kullanım Şekli ve Kullanım Alanları
Sipariş toplayıcılar sahip oldukları özellikler ve sunduğu imkanlar ile birçok alanda kullanılabilmektedir. Başlıca sipariş toplayıcıların kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;
- Farklı sektörlerde çok yüksek tavan yüksekliğine sahip olan depolar,
- Taşıma, lojistik ve kargo dağıtım toplama merkezleri,
- Gıda sektöründe hizmet veren depo, hal gibi toplama dağıtım alanları,
- İlaç ve ecza depoları,
- Yapı marketler, vb.
Sipariş toplayıcıların kullanım şekli modeline ve ekstra kazandırılan özelliklere göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak temelde çalışma prensibi, kabin ya da platformun yerden yükseltilerek dikeyde yapılması gereken indirme kaldırma işlemini yapmaktadır. Raflardan indirilmesi gereken ürünlerin sırası ile ve kontrollü bir biçimde toplanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda raflara ürün yerleştirme aşamasında da profesyonel çalışma özelliğine sahiptir.
Sipariş Toplayıcıların Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Aracı kullanan operatör kumanda sistemi sayesinde aracı kolaylıkla yürütebilir ve koordine edebilir. Kullanım kılavuzuna göre kullanılması gerekmektedir. Böylece araç en yüksek verimlilikte ve çok uzun süre kullanılabilir.
Aracın yapılacak işe uygun olmasına dikkat edilmeli ve işletme çalışma şekline göre özelleştirilme imkanından faydalanılmalıdır. Böylece araç işletmeye büyük ölçüde kazanç sağlayabilir.
Sipariş Toplayıcıların İşletmeye Sundukları Fiyat ve Avantajlar
- İşletmenin seri ve hızlı bir biçimde çalışma sistemine sahip olmasına büyük ölçüde destek sağlar,
- İş sağlığı ve güvenliği açısından güvenli bir çalışma alanı oluşturur,
- Hem çalışanlar hem de ürünler için güvenliğin en üst düzeyde olmasını destekler,
- Özelleştirilebilir olması ile tamamen ihtiyaca yönelik bir kullanma imkanı sunar,
- Yapılacak işin en düşük enerji ile yapılabilmesine olanak sağlar,
- Konforlu ve ergonomik kullanım imkanı sunması sayesinde operatörün en verimli şekilde çalışabilmesini destekler,
Tüm bu özellikleri ile işletmeye zaman, iş verimliliği ve kalitesi, maliyet azaltma, kar arttırma ile kazanç sağlamaktadır.