Manuel Hareketli Makaslı Yük Platformu Nedir?
Gelişen teknoloji ile birlikte birçok iş sektöründe, profesyonel çözümleme sürecinde kullanılan yük kaldırma ekipmanları geliştirilmiştir. Yük kaldırma ekipmanlarının kullanım alanı ve ihtiyaca yönelik olarak çeşitli seçenekleri bulunmaktadır. Manuel makaslı yük kaldırma ekipmanları iş makinesi olarak en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Kendi içerisinde sahip olduğu özellik ve sunduğu imkânlara göre çeşitleri bulunmaktadır.
Manuel hareketli makaslı yük platformu diğer makaslı yük platformlarından hareketli / mobil olması özelliği ile ayrılmaktadır. Makaslı yük kaldırma platformu tabanına yerleştirilmiş olan tekerlekler aracılığı ile bu ekipman rahatlıkla yer değiştirebilir.
Manuel Hareketli Makaslı Yük Platformu Teknik Özellikleri
Hareketli manuel makaslı yük platformu pratik ve işlevsel olması nedeni ile farklı kullanım alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Ürüne kullanım kolaylığı ve işlevsellik kazandıran ise teknik özellikleri olmaktadır. Manuel hareketli makaslı yük platformu teknik özellikleri genel anlamı ile şu şekildedir;
- İhtiyaca göre farklı yük kapasitesinde üretilebilir,
- Modele ve yük kapasitesine göre farklı yüksekliklere yük kaldırma özelliği bulunmaktadır,
- Elektrikle çalışan bir sisteme sahiptir. Manuel olarak yer değiştirerek mobil kullanım imkânı sağlar,
- Tekerlekler de park freni bulunmaktadır. Bu sayede işin yapılacak olduğu alana getirilen platformun kayması engellenir,
- Kaliteli hidrolik pompa ve kararlı makas destekleri bulunur,
- Kademesiz düşürme sistemi ile yüksekte olan yükün güvenle indirilmesini sağlar,
- Platform boyutu yük kaldırma kapasitesine göre değişir,
- Çift makaslı ya da tek makaslı kaldırma mekanizmasına sahiptir,
- AB standartları çerçevesinde üretilmektedir,
- Poliüretan tekerlekler ile farklı özellikte olan zeminlerde kullanılır.
Manuel Hareketli Makaslı Yük Platformu Çalışma Prensibi
Hareketli manuel makaslı yük platformu kullanımı ile birçok işin profesyonel bir şekilde yapılması mümkün olmaktadır. Aynı zamanda tasarımı ve kullanım şekli ile tamamen ağır işlerin daha kolay ve pratik bir biçimde yapılmasını desteklemektedir.
Manuel hareketli makaslı yük platformu çalışma prensibi genel anlamda şu şekilde özetlenebilir;
Öncelikle kaldırılacak olan yükün yanına kontrollü bir şekilde getirilir. Bu işlem sonrasında frenler etkin hale getirilerek platform sabitlenir. Yük yardımcı ekipmanlar yardımı ile yük platformu üzerine alınır. Ya da palet üzerinde ise platform palet altına yerleştirilir.
Yükleme sonrasında bir tuşa basarak hidrolik sistemin ve makas sisteminin çalışması sağlanır. Kademeli olarak yük istenilen yüksekliğe kaldırılmaktadır. Kullanılan makaslı platformun kapasitesine göre kaldırma yüksekliği değişmektedir.
Yine yük kaldırma gibi yük indirme işleminde de önce boş platform yükseltilir, yük platform üzerine alınır ve platform ile birlikte yük aşağıya indirilir.
Manuel Hareketli Makaslı Yük Platformu Kullanım Alanları
Yük kaldırma platformları ağır yüklerin kaldırılması, taşınması ya da istiflenmesi gereken çeşitli alanlarda en etkili aletler olarak görev almaktadır. Yükü belirli bir yüksekliğe kaldırmakta, kademeli raflar arası yük değişimi, indirme işlemi, araç yükleme ve indirme gibi işlemler yük platformları aracılığı ile yapılmaktadır. Manuel hareketli makaslı yük platformu kullanım alanları genel olarak şu şekildedir;
- Depo ve üretim merkezi olan fabrikalar,
- Büyük ölçekli mağazalar,
- İnşaat alanları,
- İş merkezi ve ticaret merkezleri
- Lojistik, taşımacılık, havaalanı ve istasyon, vb.
Manuel Hareketli Makaslı Yük Platformunun Sunduğu Kolaylıklar ve Fiyat Avantajları
- Ağırlığı yüksek olan yük ve malzemelerin taşınması, istiflenmesi ve kullanıma hazır hale gelmesi sürecini hızlandırmakta ve konforlu hale getirmektedir.
- Çalışanlar için güvenli iş alanı oluşturmakta ve yüklerin zarar görmeden güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır.
- Kullanıldığı alanda iş verimliliği arttırmakta, zaman ve maliyet açısından büyük oranda tasarruf sağlamaktadır.
- İşletme faaliyetlerinin günümüz şartlarına uygun yapılmasını destekleyen bir iş makinesi olarak işlev görmektedir.