Yarı Akülü İstif Makinesi Nedir?
Depo gibi çok sayıda ürünlerin muhafaza edildiği, giriş çıkışlarının yapıldığı alanlarda seri ve hızlı işlem yapmak son derece önemlidir. Çok sayıda ürün söz konusu olduğunda ise ürün çeşidine göre ağırlık değişiklik gösterse de ağır iş gücü gerekmektedir. Bu nedenle de iş gücü ihtiyacını karşılayacak yardımcı ekipmanlara ihtiyaç duyulmaktadır.
İstif makinesi çeşitleri ürün istiflenmesi ve kısa mesafeli yer değiştirilmesi gereken iş alanlarında oluşan iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiştir. Yarı akülü istif makinesi indirip kaldırma hareketlerinin elektrikli mekanizma ile ileri geri hareketlerin ise manuel / elle gerçekleştirildiği istif makineleridir.
Yarı Akülü İstif Makinesi Genel Özellikleri
- Genel gövdesi ve yapısı sağlamlığı ile dikkat çeken çelik konstrüksiyonlardan oluşmaktadır.
- Ergonomik tasarımı ile konforlu kullanıma sahiptir. Makine kullanımının konforlu olmasını sağlayan güvenlik mekanizması, tutuş ve yönlendirme ekipmanları farklı kullanıcı için aynı rahatlığı sunmaktadır.
- Asansör hareketi olarak bilinen kaldırma indirme işlemi aküden alınan enerji ile gerçekleşmektedir. Makinenin ileri geri hareket etmesi için insan gücü ile çekilmesi gerekmektedir.
- Akü / pil ve şarj cihazı ürün ile birlikte kullanıcıya teslim edilmektedir. Çevre dostu olarak üretilen özel piller uzun ömürlü olmaları ile de kolaylık sunmaktadır. Pil her türlü prizden şarj edilebilmektedir.
- 150 -2500 kg ağırlığında yük kaldırma kapasitesi bulunan bu makineler 3,5 metre kadar yükselebilmektedir.
- Şasi üzerinde bulunan kol yardımı ile kaldırma işlemi başlatılmaktadır. İndirme işlemi işin kademesiz olarak ayarlanma özelliğine sahiptir.
- Poliüretan tekerlekler sayesinde yüksek kapasitede kavrama ve sağ teker üzerinde fren mekanizması yer almaktadır.
- Sağlam yapıda olan zincirli direksiyon ise kolay manevra yapabilme imkânı sağlamaktadır.
Yarı Akülü İstif Makinesi Kullanım Alanları
Yarı akülü istif makinesi indirme kaldırma işlemlerinin çok yoğun olduğu ve taşıma işleminin çok daha az ve kısa mesafeli olduğu çalışma alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir. İleri geri hareket ile taşıma işlemi manuel gerçekleştirildiği için uzun mesafeli taşıma gerektiren alanlarda çok tercih edilmez.
Başlıca yarı akülü istif makinesi kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;
- Depo ve perakende zinciri iş alanlarında
- Büyük marketlerde
- Depolarda
- Havaalanı, otogar ve istasyon
- Gıda sektörü
- Fabrika ve üretim merkezlerinde
- Otomotiv sektöründe
- İnşaat ve yapı malzemeleri uygulama alanı
- Taşımacılık ve lojistik merkezlerde
Yarı Akülü İstif Makinesi Çeşitlerinin Kullanım ve Fiyat Avantajları
Verimlilik Arttırmak: Hızlı ve pratik iş yapma özelliği ile iş verimliliğini arttırmaktadır. İşçinin düşük enerji ile en yüksek verimlilikte çalışmasını desteklemektedir.
Tasarruf sağlama: Maliyeti düşük olması, uzun süre kullanılabilmesi, şarj edilebilir olması ile enerji, zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlamaktadır. Daha az enerji ve güç kullanımı ile daha çok iş yapılmasını sağlaması ile doğrudan ve dolaylı olarak tasarruf sağlamaktadır.
Profesyonellik: Çalışma prensibi ile işlerin en etkili şekilde yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bu sayede yer aldığı çalışmalarda profesyonelliğin oluşmasını sağlamaktadır. İşletmenin zamanında, kaliteli ve özenli çalışma yapmasını desteklemektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği: Çalışma alanının güvenli ve iş kazalarına karşı korunaklı olmasını sağlamak yasal olarak işverenin sorumluluğundadır. Bu nedenle de iş kazası risklerini ortadan kaldıracak önlem alınması gerekir. Yarı akülü istif makinesi avantajları arasında işin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor olması yer almaktadır.
Hizmet ve Ürün Kalitesi: Güvenli taşıma sistemi sayesinde ürünlerin sorunsuz ve hasar almadan istiflenmesini önemli rol oynamaktadır. Sunduğu bu avantaj Aynı zamanda işletmenin kaliteli bir hizmet ağı oluşturmasına etkili olmaktadır.