Yük Traversleri ve Kantarmalar Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Yük Traversleri ve Kantarmalar Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Özellikle ağır yüklerin kaldırılması ve taşınması sırasında kullanılan yukarı kaldırma ekipmanları içerisinde yük traversleri ve kantarmalar özellikle kullanıldıkları alanda kullanıcıya önemli ölçüde fayda sağlamaları ve çeşitli insan kaldırılmasının mümkün olmayan ağırlıkları dengeli bir şekilde kaldırma özelliği göstermeleri sayesinde yapı ve inşaat sektörünün en popüler ekipmanlarını oluşturmaktadırlar.

Yük Traversleri ve Kantarmaların Özellikleri Nelerdir?

Yük traversleri ve kantarmaların özellikleri ise temelde taşınacak olan yükün insan kuvvetiyle kaldırılmayacak miktarda ağır olması durumunda ağırlığı dengeli şekilde dağıtarak kaldırmakta olan bir sistem olduğunu söylemek mümkündür.

Yukarı kaldırma kapasiteleri ve dayanıklılıkları farklı modellerine göre değişiklik göstermekte olan yük traversleri ve kantarmaları kullanım alanlarına göre farklı teknik tasarımlara sahip ürünler olarak da karşımıza çıkmaktadırlar.

Genellikle uzun olan ve ağır olan ürünlerin kaymasını ya da sarkmasını önlemek amacıyla tasarlanmış olan bu ekipmanlar taşıma sırasında hem taşımayı gerçekleştiren kişinin hem de yükün güvenli şekilde taşınmasını sağlamaktadır.

Doğrusal, düzlemsel veya tüm yükünü üstüne düştü farklı çeşitlere sahip olan yük traversleri ve kantarmaları alttan kancalı mapalı sistem, üstten kancalı mapalı sistem veya yandan kancalı mapalı sistem Gruplarına da sahip olmaktadırlar.

Böylece hem ergonomik tasarımı hem de kolay kullanımı sayesinde birçok farklı alanda kullanılabilen bu ürünler yük kaldırma ve taşıma noktasında zamandan ve iş gücünden tasarruf etmeyi sağlamaktadır.

Yük Traversleri ve Kantarma Çeşitleri Nelerdir?

Traveserler ağırlığı fazla olan eşyaları, malzemeleri veya ürünleri taşırken kullanılmakta olup genellikle tüm bu ürünlerin bulundukları alanlarda kullanılmaktadırlar. Aynı zamanda uçak ve tüm ağır tonajlı araçların üretimi ve nakliyesi sürecinde de oldukça sık kullanım alanlarına sahiptirler. Yük traversleri ve kantarma çeşitleri ise kendine özgü tasarımları ve kullanım alanları noktasında farklılık göstermekte olup şöyle sıralanabilirler;

Tüm yük traversleri ve kantarma çeşitleri için vinsanvinc.com sitesini ziyaret edebilir ve burada yer alan modelleri inceleyebilirsiniz.

İçerikler düzenleniyor

Yorumlar

Yorumunuz alınmıştır. Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Yorum gönderilirken hata oluştu.

Telefon

0506 458 5006

E-posta

[email protected]

Adres

Evliya Çelebi Mah. Mavi Sk. No:21 İç Kapı No:1 Tuzla/İSTANBUL